Information om coronaviruset och covid-19

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Läs mer

Låna en eldriven lastcykel

Nu kan du återigen låna en av våra populära, eldrivna lastcyklar som hyrs ut via kommunens Kontaktcenter.

När fåglarna kvittrar och träden åter börjar grönska är det hög tid att ta fram cykeln. Precis som förra året kan alla våra kommuninvånare låna en av våra el-drivna lastcyklar. Nytt för i år är att vi utökat från två till tre cyklar. 

En stor andel av våra växthusgasutsläpp kan kopplas till vardagsresor. Genom att byta ut kortare bilresor mot cykelresor mår du bättre, samtidigt som trafikmängd, energianvändning och klimatpåverkan minskar.

Ta därför chansen att prova hur det är att äga en lastcykel. Cyklarna drivs av el och har en låda mellan styret och framdäcket. Där går det lasta kassar och väskor och det finns till och med en bänk utrustad med säkerhetsbälten för två mindre barn. Cyklarna lånas ut via Kontaktcenter i Stadshuset. Om du vill göra en klimatsmart utflykt i vår gör du rätt i att ringa Kontaktcenter, 0500-49 80 00 och boka en cykel!