Pilarna på Hertig Johans torg

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Läs mer

Pilarna på Hertig Johans torg

I samband med den kommande ombyggnationen av Hertig Johans torg har vi tidigare konstaterat att pilarna vid Livets brunn tyvärr måste tas bort.

De provtagningar som vi gjort på dem visar att de är murkna och inte har framtiden för sig. Att lämna kvar dem skulle innebära att de ändå behöver tas bort inom en snar framtid.

Arbetet inleds på måndag

I en av pilarna har en av huvudgrenarna spruckit. På måndag den 12 mars kommer vi av säkerhetsskäl såga bort den spruckna grenen. Samtidigt kommer en arborist ge oss en bedömning av tillståndet för den del av trädkronan som är kvar. Troligt blir det en lättare beskärning även av denna för att avlasta resterande del.

Längre fram i ombyggnationen av torget kommer resten av pilarna att tas bort, men de får stå och pryda rummet ett tag till.