Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Skövde kommuns hållbarhetspodd

En gång i månaden sätter sig Mattias (kommunikatör), Ludvig (Energi- och klimatrådgivare), Sari (Miljöstrateg) ner i ett rundabordssamtal om olika ämnen som alla kopplar till den hållbara omställning som pågår i Skövde, Sverige och världen. Vi diskuterar ny teknik, miljö, klimat, mat, samhällsplanering och beteende på ett lättsamt och öppensinnat sätt och bjuder då och då in intressanta gäster.

Avsnitt 4

“Det där är Bullshit!” utbrister Sari i månadens avsnitt om hållbarhet. Vi har Skövdes folkhälsostrateg Rebecka med oss, Mattias vill gärna att det är konkret och Ludvig frågar sig om det är social hållbarhet att prata med folk i badhusduschen?

Lyssna på fjärde avsnittet av podden här

Avsnitt 3

I det tredje avsnittet av Skövde kommuns hållbarhetspodcast pratar Mattias (kommunikatör), Ludvig (energi- och klimatrådgivare) och Sari (Miljöstrateg) om konsumtion och vi konstaterar att det inte är helt lätt att göra rätt.

Lyssna på tredje avsnittet av podden här

Avsnitt 2

Vi pratar transporter! Vilka alternativ finns det? Kan man tanka bilen med gamla dinosaurier? Sari åker till jobbet i en mjölkkartong, Ludvig konstaterar att biogasbussar minsann drivs av biogas och Mattias, han lär sig saker.

Lyssna på andra avsnittet av podden här

Avsnitt 1

Ludvig likställer jorden med en offentlig toalett, Sari föreslår sex istället för att handla en massa prylar och Mattias, han lär sig saker.

Lyssna på första avsnittet av podden här