Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Förälder till en tonåring?

Ta chansen att utveckla ditt föräldraskap och delta samtidigt i en studie om föräldragrupper och online-stöd.

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till ett forskningsprojekt som leds av Karolinska institutet. I projektet kommer deltagarna antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben.

I Föräldrawebben har alla deltagare under kursens gång kontakt via chat med en föräldraguide från Skövde kommun. Syftet med både ABC tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om anmälda deltagare ska delta i ABC tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer alla deltagare och även de tonåringar som vill svara på enkäter online.

När är träffarna i ABC-tonår?
Om du skulle hamna i gruppen som ska delta i ABC-tonår kommer träffarna att äga rum följande tider:
19 april – 3 maj – 17 maj – 31 maj


Var äger träffarna rum?
Deltagarna i ABC-tonårsgruppen kommer att träffas på följande ställe:
SLA – huset, Garpastigen 7

Vill du veta mer?

Gå till www.ipsykologi.se/13-19 för mer information och möjlighet att anmäla dig till projektet!