Information om coronaviruset och covid-19

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Läs mer

Mina sidor och digital ansökan om försörjningsstöd

Från och med den 1 maj kommer det att bli möjligt för personer i Skövde kommun som har en pågående kontakt med försörjningsstödsenheten att ansöka digitalt och följa sitt ärende på nätet.

Som en del i förbättringsarbetet med att öka servicen och tillgängligheten för invånarna i Skövde införs nu e-tjänsten Mina sidor för försöjningsstöd. Där kan du som har en pågående kontakt med försörjningsstödsenheten:

  • Enkelt följa ditt ärende när ansökan handläggs
  • Ansöka digitalt om försörjningsstöd
  • Få information via sms eller e-post om nya händelser
  • Få information om beslut och planerad utbetalning.

Tjänsten är öppen dygnet runt och du når den genom att logga in med ditt BankID via försörjningsstödsenhetens sida på Skovde.se. När det är dags för dig att börja använda tjänsten kommer du att få information från din handläggare som även hjälper dig med din första ansökan.

Om du har frågor om Mina sidor eller den digitala ansökan kan du kontakta din handläggare på försörjningsstödsenheten. Du når oss lättast via Kontaktcenter eller via vårt kontaktformulär.