Bild på Sara Salegård

Stipendium till Skövde kommuns e-strateg

Sara Salegård, e-strateg i Skövde kommun, har tagit emot Vitalis-stipendiet på 25 000 kronor vid en ceremoni i Göteborg.

Sara får stipendiet för en digital kommunikationslösning med e-tjänster inom den gemensamma socialjouren i Skaraborg.

Vitalis-stipendiet delas ut till personal inom vård och omsorg som med hjälp av digitalisering och nytänkande utvecklat användarvänliga tekniska nyheter. Sara har, tillsammans med personal från sektor socialtjänst, arbetat fram en effektiv kommunikationslösning för akuta ärenden inom socialjouren utanför kontorstid.

– Det är jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas på detta sätt. Via e-tjänsten kan personalen skicka och ta emot sekretessbelagd information på ett säkert sätt, oavsett tid på dygnet och oavsett var de är. Pengarna kommer att bidra till att vidareutveckla lösningen ytterligare. Eftersom lösningen för socialjouren är ett samarbete mellan alla kommuner i Skaraborg så kommer stipendiet alla 15 kommuner till del, säger Sara.

Sara Salegård och Skövde kommun delade prissumman på 50 000 kronor med Lina Westman och Niklas Zar från Region Jönköping.

Juryns motivering

Akuta ärenden utanför ordinarie kontorstid innebar tidigare att handläggare och ansvarig politiker behövde mötas fysiskt, ofta mitt i natten, för beslut om insatser. Med hjälp av den nya digitala kommunikationslösningen kan frågorna hanteras direkt, oberoende av plats. Lösningen ger en mer effektiv handläggningsprocess, ett flexiblare arbetssätt, ökad tillgänglighet och säkrare hantering av känslig information. Framför allt ger den snabbare insatser för den som är i behov av hjälp!