Studenten & Orka hela dagen!

Den 17 juni var det dags för studenten i Skövde kommun, det var ca 1000 elever som tog studenten från Skövdes gymnasium. I samband med detta genomfördes insatsen ”Orka hela dagen”, vilket innebär att kommunen delar ut vattenflaskor till samtliga studenter.

Syftet med insatsen Orka hela dagen är att vara berusningsbegränsande och att öka medvetenheten om alkoholens påverkan på hjärnan. Studenten ska vara en rolig dag att minnas och vuxenvärlden har ett ansvar att skicka rätt signaler.

Orka hela dagen sker i ett samarbete mellan Skövde kommun, Maxi Ica Stormarknad, Västra Götalandsregionen och IOGT-NTO.

-Jenny Aronsson som arbetar som drogförebyggande samordnare i kommunen uppger att det syftet med Orka hela dagen är att minska alkoholkonsumtionen i samband med studenten. Det är vidare ett initiativ som syftar till att öka medveten om alkoholens påverkan på hjärnan och utmana trenden om alkohol och studentfirande.

Under studentdagen var det tjänstemän och politiker som hjälptes åt att dela ut vattenflaskor till kommunens alla glada studenter. Det blev en glädjande dag och det är kul när vi hjälps åt tycker Jenny Aronsson och ANDT-pedagog Catharina Ejdebäck Brinck.