Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Bild på två barn som går på en väg

Föräldrautbildningen BIFF: Barn i Föräldrars Fokus

Hur kan du hjälpa ditt barn vid en separation?

Välkommen till tre utbildningskvällar med fokus på barnen. 

  • När föräldrar separerar påverkas barnen
  • Både barn och föräldrar kan tappa fotfästet
  • Vilka känslor brottas barnen med och hur tänker de?


Du får tillsammans med föräldrar i liknande situation diskutera och ta del av kunskap om hur barn reagerar vid föräldrarnas separation. 

Utbildningen vänder sig till föräldrar som bor i Skövde kommun. Båda föräldrarna behöver inte gå kursen. Du anmäler själv ditt intresse. Om båda föräldrarna vill delta finns möjlighet att gå i olika grupper. Deltagandet är kostnadsfritt.

Utbildningen sker varannan vecka under tre tillfällen mellan klockan 18:00-20:00 på Staketgatan 14 i Skövde (SLA-huset). Välkommen med din anmälan via denna länk: Anmälan eller ring Familjerådgivningen 0500-49 87 04

Våren 2021 - BIFF i digital form
Hösten 2020 blev BIFF kurserna inställda pga pandemin. Vi kommer nu under våren 2021 erbjuda BIFF i digital form. De kursdeltagarna som var anmäla till höstens kurser kommer få företräde till platserna i vår.

Du som inte anmält dig tidigare är välkommen att anmäla intresse via länken ovan (Anmälan) eller telefon så plockar vi in deltagare i grupperna i mån av plats annars hamnar du på väntelista för kommande grupper. Välkommen att höra av dig!

För mer information eller frågor: kontakta Familjerådgivningen,  telefon: 0500-49 87 04.

Här kan du läsa om vad man kan göra och tänka på när man inte lever tillsammans med den andre föräldern: Barn med föräldrar på olika håll