Information om coronaviruset och covid-19

Skärpta råd gäller i Västra Götaland till och med 13 december. Läs mer

Bild på två barn som går på en väg

Föräldrautbildningen BIFF: Barn i Föräldrars Fokus

Hur kan du hjälpa ditt barn vid en separation?

Välkommen till tre utbildningskvällar med fokus på barnen. 

  • När föräldrar separerar påverkas barnen
  • Både barn och föräldrar kan tappa fotfästet
  • Vilka känslor brottas barnen med och hur tänker de?


Du får tillsammans med föräldrar i liknande situation diskutera och ta del av kunskap om hur barn reagerar vid föräldrarnas separation. 

Utbildningen vänder sig till föräldrar som bor i Skövde kommun. Båda föräldrarna behöver inte gå kursen. Du anmäler själv ditt intresse. Om båda föräldrarna vill delta finns möjlighet att gå i olika grupper. Deltagandet är kostnadsfritt.

Utbildningen sker varannan vecka under tre tillfällen mellan klockan 18:00-20:00 på Staketgatan 14 i Skövde (SLA-huset). Välkommen med din anmälan via denna länk: Anmälan eller ring Familjerådgivningen 0500-49 87 04

Hösten 2020 - Framflyttad kursstart BIFF
Höstens BIFF-kurser var populära (Barn i Föräldrars Fokus) och två fulla grupper skulle ha startat v 45 och 46. På grund av ökad smittspridning och de nya restriktionerna kring pandemin så skjuts kursstarten på framtiden. Kursdeltagarna meddelas detta via mail och kommer kontaktas när det är aktuellt med ny kursstart, troligen januari 2021. Eventuellt kör vi två kursomgångar i vår då intresset var stort.

För mer information eller frågor: kontakta Familjerådgivningen,  telefon: 0500-49 87 04.

Träffarna anpassas utifrån Covid-19
För att kunna hålla ett tryggt avstånd kommer grupperna under våren
ha ett maxantal på sex föräldrar samt två gruppledare.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer i att stanna hemma vid minsta symptom på smitta och att ha varit symptomfri minst i 2 dygn för att delta under träffarna.

Här kan du läsa om vad man kan göra och tänka på när man inte lever tillsammans med den andre föräldern: Barn med föräldrar på olika håll