Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Mina sidor och digital ansökan om försörjningsstöd

Du som har en pågående kontakt med försörjningsstödsenheten i Skövde kommun kan följa ditt ärende via e-tjänsten Mina sidor och ansöka digitalt om försörjningsstöd.

Mina sidor

Via Mina sidor kan du:

 • Enkelt följa ditt ärende när ansökan handläggs
 • Ansöka digitalt om försörjningsstöd
 • Få information via sms eller e-post om nya händelser
 • Få information om beslut och planerad utbetalning.

Tjänsten är öppen dygnet runt och du når den genom att logga in med ditt BankID. 

För att använda Mina sidor och ansöka digitalt behöver du:

 • Ha en pågående kontakt med försörjningsstödsenheten i Skövde kommun
 • Ha tillgång till BankID eller annan giltig e-legitimation
 • Ha tillgång till en smartphone, surfplatta eller dator
 • Ha en fungerande e-postadress eller mobilnummer där vi kan kontakta dig

Vill du ha mer information om hur du använder Mina sidor och ansöker digitalt kan du kontakta din handläggare.

Digital ansökan om försörjningsstöd

Den digitala ansökan om försörjningsstöd görs via Mina sidor. Du får information av din handläggare när det är dags att göra en ny ansökan.

Ansökan är uppdelad i olika steg där du får svara på frågor om hur din situation och ekonomi ser ut. Under tiden som du fyller i ansökan sparas uppgifterna automatiskt. Om du pausar kan du fortsätta att fylla i din ansökan där du avslutade senast. När du fyllt i allting skickar du in den genom att skriva under med ditt BankID. Ansökan skickas då direkt till handläggaren och du kan följa ditt ärende via Mina Sidor.

Innan du fyller i ansökan finns det några saker som är viktiga att tänka på:

 • Ha räkningar, kvitton och uppgifter om inkomster nära till hands. Dessa ska skickas in tillsammans med ansökan. Du kan antingen ta kort på dem eller ladda upp filer från datorn.
 • Om ni är två vuxna som ansöker om ekonomiskt bistånd ska ni ansöka tillsammans. För att skicka in ansökan måste båda signera den med BankID.
 • Var noga med att fylla i alla uppgifter i ansökan och stäm av att dina kontaktuppgifter stämmer.

Om det saknas några uppgifter kommer din handläggare att skicka information om detta via Mina sidor. Du får då e-post eller ett sms om att du behöver logga in på Mina sidor.

Besök

Din handläggare kommer att meddela dig när det är dags att komma på ett besök. Vid besöket kommer du tillsammans med din handläggare följa upp vad som har hänt sedan din senaste kontakt och gå igenom din planering.

Det är viktigt att du kommer på besöket för att vi ska kunna göra färdigt utredningen för din ansökan.

Första kontakten?

Om det är din första kontakt med försörjningsstödsenheten ber vi dig att kontakta oss för att boka en besökstid. Du kan antingen kontakta oss via vårt kontaktformulär, via Kontaktcenter eller besöka vår mottagning på Kungsgatan 18.

Inlogning till Mina Sidor