Vardagstanken

Välkommen till Vardagstanken - vår visningsmiljö för kognitivt vardagsstöd.

 

I Vardagstanken på Nya Rosenhaga kan du se exempel på kognitivt stöd i praktiken - dvs hur du kan få vardagen hemma att fungera bättre med hjälp av kognitivt stöd. Här kan du hitta produkter, vardagsteknik och välfärdsteknik som underlättar din vardag. Det kan till exempel vara smarta produkter som underlättar för att komma ihåg, för att få bättre koll på tid och vad som ska hända eller för att hitta sina saker. Det kan också röra sig om fiffiga tips och strategier för att få vardagen att fungera bättre.

Tavlor med information

 

Lägenheten består av två rum och är uppbyggd som en etta med kokvrå, med separat tvättstuga. Klicka dig fram för att se smakprov på hur miljön ser ut - och kom gärna och hälsa på när vi har öppet! Eller kontakta oss för att komma på besök på vid annan tidpunkt.

Som besökare har du möjlighet att se, klämma/känna på och prova produkter. Du kan också få råd, tips och hjälp av oss arbetsterapeuter.

I vår visningsmiljö visar vi inte produkter som kan förskrivas som hjälpmedel - vi inriktar oss på vardagsstöd. Det innebär att produkterna som visas i miljön säljs i helt vanliga affärer, apotek och webshoppar. En del av materialet har vi tillverkat själva eller hittat på nätet. Vi har även en del broschyrer och kataloger som du kan ta med hem.


Vi söker alltid efter fler lösningar ute på marknaden. Har du tips om något fiffigt du hittat, saknar  du något i vårt sortiment eller har en bra idé du tycker vi ska tipsa om är du välkommen att skicka in din idé till oss på arbetsterapeut.sso@skovde.se 

 

Öppet hus:
Vi har regelbundet öppet hus i visningsmiljön – håll koll på hemsidan för att veta när det sker nästa gång!

Är du brukare i vår verksamhet (Sektor Socialtjänst, Skövde kommun) har du möjlighet att komma på en individuell visning. Är du intresserad av det är du välkommen att kontakta oss via din personal eller via vår mail.