Vattenmätare

Din förbrukning mäts genom att vi monterar en vattenmätare, på så sätt betalar du enbart för det vatten och spillvatten du använder.

Byte av vattenmätare

Under en 10-årsperiod (2014-2024) arbetar vi för att byta ut alla våra vattenmätare till digitala vattenmätare, som den på bilden. Detta ger oss en bättre överblick över vår anläggning och du slipper skicka in manuella avläsningskort till oss med hur mycket vatten du använt.

När det blir aktuellt med byte i ditt område skickar vi ett brev till dig som fastighetsägare med en bokad tid. Passar inte den tiden går det bra att kontakta oss för att boka om, men hör vi inget ifrån dig kommer vår vattenmätartekniker på den föreslagna tiden. För din säkerhet kan vi alltid uppvisa legitimation med Skövde kommuns logotyp vid besöket.

Om du har problem med din vattenmätare och den behöver bytas ut snarast, kan du kontakta oss via Skövde kommuns Kontaktcenter 0500-49 80 00.

Frågor om vattenförbrukning 

Har du frågor om din faktura med löpande brukningsavgifter för vatten och avlopp?
Kontakta oss via Kontaktcenter eller ring direkt till Kundservice på Skövde Energi som handhar kommunens VA-fakturor.  Telefonnumret till Skövde Energi är 0500-49 36 60