Spolning av vattenledningarna i Hasslum

Tisdag 7 juni och onsdag 8 juni 2022 kommer Skövde VA spola igenom dricksvattenledningarna i Hasslum. Detta gör vi för att förebygga missfärgningar och förbättra kvaliteten på dricksvattnet i området.

Området delas in i två delar:

  • Tisdag 7 juni kl. 07.00 - 16.00 gör vi den västra halvan (markerat med rött)
  • Onsdag 8 juni gör vi den östra halvan (markerat med grönt) 

 

Vi planerar inte att åtgärden ska innebära någon avstängning av vattnet, däremot kan tillfälliga omkopplingar i ledningsnätet ge lågt och varierande vattentryck. Förbered gärna genom att tappa upp nödvändigt vatten innan arbetet påbörjas.

Under den tid som arbetet pågår kan det komma missfärgat vatten ur ledningarna. Missfärgningen beror oftast på att rostpartiklar lossnar, detta är inte farligt och vattnet går bra att dricka. Skulle vattnet vara missfärgat kan du åtgärda detta genom att öppna kallvattenkranen och spola ordentligt tills dess att vattnet blir klart igen. 

Hör gärna av dig om det kvarstår några problem på din fastighet efter att vi avslutat arbetet med att spola rent systemet. Kontakta då VA-projektör Rasmus Lindborg via Skövde kommuns Kontaktcenter, 0500-49 80 00 eller VAKund@skovde.se.

De boende och verksamheter i området som berörs av arbetet kommer även meddelas via sms, läs mer om sms-tjänsten (och registrera dig om du har ett oregistrerat nummer) på Skövde kommuns hemsida: Få sms vid driftstörning, www.skovde.se/driftsms.

 

Klicka för en större bild: