Vattenläcka nedre bergskanten

Ny uppdatering: Vattenläckan vid gamla Folkets park och upp längs Gamla Kungsvägen/Norra Bergvägen är nu lagad.

Uppdatering 12:10

Vattenläckan är nu lagad! Alla boende ska ha vattnet tillbaka. Det kan vara rostfärgat, men ser ut som vanligt igen om du låter kranen stå och spola kallvatten ett tag. Undvik att tvätta ljusa textilier innan vattnet blivit av med rostfärgen.

 

Under dagen har vi upptäckt en vattenläcka som påverkar området vid gamla Folkets park, samt längs Gamla Kungsvägen och Norra Bergvägen. Skövde VA arbetar med att stänga av ledningsnätet för att kunna laga läckan. Vi ber de boende att hushålla med vattnet tills vi hittat läckan. Vår personal på plats jobbar för att bli klara så snabbt och smidigt som möjligt, och vår prognos är att läckan är åtgärdad under eftermiddagen.

De hus som påverkas ligger längs Gustav Lakes väg, Billingstorpsvägen 4, 6 Gamla Kungsvägen 55, 56 och 57, samt Norra Bergvägen 3, 5, 7 och 9.

När ledningen är lagad går vattnet bra att dricka men kan vara rostfärgat. När arbetet är klart kan du skölja ut det rostfärgade vattnet genom att spola ordentligt med vatten från kranen. Ibland behöver du spola upp mot 30 minuter för att vattnet ska bli klart. Färgen kan sätta sig i textil, så vi avråder från att tvätta ljusa tyger tills vattnet är klart igen.