Cykla

Att cykla i Skövde är ett smart och snabbt sätt att ta sig till jobb, skola eller nöjen. Avstånden är korta och genom att välja cykeln sparar du både pengar och bidrar till en bättre miljö genom att minska på de korta bilresorna.

Hitta din cykelväg!

Inom kommunen finns drygt 18 mil gång- och cykelväg och antalet meter över för varje år.  Här nedan hittar du dina cykelvägar:

 

Stolta medlemmar i Svenska Cykelstäder

Skövde kommun är medlemmar i nätverket Svenska Cykelstäder som samlar Sveriges bästa cykelkommuner. Genom att arbeta tillsammans och dela kunskap och erfarenheter hoppas vi på att bli en ännu bättre cykelstad!

Idéer, synpunkter och felanmälan

För att förbättra gång- och cykelvägarna är vi beroende av att få in synpunkter och önskemål från dig som cyklar. För att lämna felanmälan, synpunkter och ideér använd dig av kontaktuppgifterna längst upp till höger på sidan.

Cyklistvelometern 2022 
Skövde kommun deltog även i år i Cykelfrämjandets Cyklistvelometer som är en undersökning som genomförs vartannat år och riktar sig till kommunens invånare med frågor om hur de cykelvägar som finns fungerar och upplevs.
Undersökningen genomfördes 2022 och vi fick många bra svar att använda som underlag att arbeta med i planering, drift och underhåll av Skövde kommuns cykelvägar.

Här är länken för att läsa resultatet: Cyklistvelometern.

Via länken ovan finns också 2022 års resultat.

Så mycket cyklar vi i Skövde

Skövde kommun räknar cyklister dagligen på 18 platser i tätorten.

Via bildlänken nedan kan du se antalet cyklister för varje plats samt ett medelvärde och ett totalvärde.

Cykelräknare

Cykelräknare