Hertig Johans torg invigs!

Äntligen! Det är ordet som bäst beskriver den kollektiva känslan över att Hertig Johans torg är färdigt och kan invigas. Kom och fira denna milstolpe med oss!

Skövdes nya vardagsrum och stadens hjärta står färdigt! Det har varit en relativt lång, och stundtals knökig, ombyggnation, som har påverkat de flesta som passerat eller vistats på platsen. Det är med stor ödmjukhet inför Skövdebornas tålamod och goda vilja som vi nu vill tacka er som har stått ut under tiden!

Varmt välkommen till invigningen av Hertig Johans torg!

Tid: fredagen 30 augusti, kl. 16.00 (cirka 1 h)
Plats: Hertig Johans torg, scenen i syd-västra hörnet (vid Lindex-butiken)

Det närmar sig!

Programpunkter under invigningen

  • Hör kommunalråden berätta om torgets resa och sina reflektioner på resultatet
  • Musikskolans paradorkester med drill spelar för oss
  • Ta del av Skövdebornas framtidshälsningar som kommer att förslutas i tidskapseln
  • Torget invigs och överlämnas till framtidens Skövdebor
  • Musikskolans barn- och ungdomskörer bjuder på skönsång 
  • Vi bjuder på fest-fika i kommuntältet (se nedan)

 

Under invigningen bjuder vi på festlig fika till så många som möjligt! Besök vårt kommuntält på Hertig Johans torg, i hörnet mellan Livets brunn och Henrys bageri.

Under hela helgen firar vi att torget är invigt genom att det används på allra bästa sätt - Matfestivalens alla upptåg! Läs mer om vad som händer under Matfestivalen här.

Om projektet

Hertig Johans torg har under de senaste två åren byggts om för att bli en plats att mötas på, vara tillgänglig för alla och mer attraktivt. Planerings- och byggprocessen har varit omfattande och påverkat samt engagerat många Skövdebor och verksamma i stadskärnan. Läs mer om ombyggnationen och hur bra det har blivit här.