Bild på en ungdom i en tunnel

Behöver du någon att prata med?

På grund av nya restriktioner har kommunens mötesplatser för unga ställt in all verksamhet till 24 januari 2021. Mötesplatserna här därför samlat ihop ett antal olika organisationer dit unga dom behöver någon att prata med kan vända sig.

Kommunens mötesplatser för unga är trygga platser där unga som behöver någon att prata med alltid har tillgång till vuxna som lyssnar. På grund av de nya restriktionerna har mötesplatserna ställt in den planerade gruppverksamheten över helgerna fram till 24 januari.

Här listas ett antal av de organisationer som lokalt, regionalt och nationellt har olika former av stöd till unga som behöver någon att prata med under jullovet.

Skövde kommuns serviceinsatser mot unga

Tonårstiden kan ofta vara en tuff tid. Vi erbjuder dig som är mellan 13-20 år olika typer av serviceinsatser om du vill prata om det som bekymrar dig. Läs mer på hemsidan

Ungdomar (skovde.se)

Bris Ring 116 111

Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Numret är 116 111. Telefonen är öppen 9-12 och 14-21 alla dagar.

Läs mer om Bris på deras hemsida Ring 116 111 | Bris - Barnens Rätt i Samhället

UMO.se - om sex, hälsa och relationer

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. UMO har samlat stödfunktioner för ungdomar på sin hemsida. Vissa av ställena jobbar med särskilda frågor, andra kan du prata med om vad som helst. Flera av dem kan du också kontakta om du oroar dig för någon du känner. Några hjälper även till med stödpersoner, gruppträffar och annat stöd.

Läs mer på UMOs samlingssida Stöd om du mår dåligt - Umo