bildkollage Josefinito och Nassim

Fira nationaldagen med Skövde kommun!

Kom och fira Sveriges nationaldag med Skövde kommun på Hertig Johans torg den 6 juni från klockan 13.00. Programmet leds av Nassim Al fakir som också kommer att sjunga och uppträda tillsammas med Musikskolan i Skövde. Efter två år av pandemi är det på måndag dags för ett stort nationaldagsfirande i Skövde igen!

Sveriges Nationaldag på måndag 6 juni på Hertig Johans torg firas med paradorkester, flaggpyssel och allsång med Josefinito, bland mycket annat!

Var: Kulturhustorget, Kyrkparken och Hertig Johans Torg, Skövde 
När: 6 juni, 13:00-18:00 (Flaggpyssel från 12:00)

6 juni klockan 14:00 bjuder Skövde kommun in till firande av Sveriges nationaldag. 
Kultur i Skövde firar nationaldagen med kulturkuliga aktiviteter för hela familjen runt om i City.
Stadsmuseet ordnar stadsvandringar i stan, du kan pyssla din egna flagga med Mötesplatser i Skövde och hänga upp din önskan i Konstmuseets projekt Wish tree. Kl 14:00 bjuds du in till att gå med i paradtåget som utgår från Kulturhustorget för att tillsammans tåga mot Hertig Johans torg! Det kommer erbjudas prova på aktiviteter och du kan låna böcker från Bibliotekens bokcyklar och inte minst ta del av det härliga scenprogrammet på Hertig Johans torg.

Programmet leds av Nassim Al fakir som också kommer att sjunga och uppträda tillsammas med Musikskolan i Skövde.  Årets nationaldagstalare är Filip Rapp och på scen bjuds det på ett traditonellt nationaldasgfirande, utdelning av kulturpris och stipendier blandat med musik och dansakter! Ni kommer att få se utdrag från Skövde Musikteater och ScenProduktions kommande föreställningar, "Emil i Lönneberga" och "The Winner takes it all". Det bjuds också på uppvisning från Skövde folkdansgille och Cheer Community devotion. 
Scenprogrammet avslutas med Josefin Johanssons allsångsföreställing "Josefinitos favoriter singalong allsång!

Varmt välkomna att fira nationaldagen i Skövde. 

Program: 
12:00-14:00 Pyssla din flagga med Mötesplatser i Skövde, Kulturhustorget
13:00 Konsert med Göteborg Wind Orchestra.
14:00 Gå med i Musikskolans paradorkester, Kulturhustorget
14:00-18:00 Scenprogram med Nassim Al Fakir, Musikskolan i Skövde, Skövde Musikteater, ScenProduktion, Cheer community devotion, Skövde folkdansgille, Josefin Johanssons singalong Allsång, Hertig Johans torg
14:00-17:00 Prova på aktiviteter, stadsvandringar, tipspromenad, ansiktsmålning och andraaktiviteter! Kyrkparken/Hertig Johans torg