Fyra personer på en trappa

Kulturlabbet!

KULTURLABBET - Så kommer ungdomsverksamheten som flyttar in i anrika Eric Uggla senare i år att heta! Under sommaren har ett 70-tal olika namnförslag kommit in från ungdomar i Skövde kommun och av alla namn var det Kulturlabbet som valet till slut föll på.

-          Det är jätteroligt att vi fått in så många namnförslag! Valet föll på Kulturlabbet för att det speglar att detta är en verksamhet där det kommer vara möjligt att laborera och prova på nya saker, konstaterar Petra Abelsson Smedberg, enhetschef för ungdomsverksamheten.

I den nya verksamheten kommer det bland annat finnas musikstudios, en stor scen, bokningsbara aktivitetsrum och ett helt våningsplan för dataspel och spelutveckling. Självklart kommer verksamheten även erbjuda ett ungdomscafé också.

Utifrån namnförslagen som kommit in under sommaren har också de olika rummen i huset namnsatts och ytterligare ett steg på vägen till det nya ungdomshuset är taget.

-          Det här kommer bli något alldeles extra och något nytt för våra ungdomar och vi längtar tills vi kan slå upp portarna.

Det vinnande namnbidraget kom från Mohammed Kharbotli på bilden tillsammans med Petra Abelsson Smedberg, enhetschef, Pontus Van Lith, ung kommunutvecklare och Odisho