Skövde Kulturhus

Vaccinationsbevis införs 1 december

Den 1 december införs nya restriktioner i samband allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer. Arrangören kan då antingen välja att införa vaccinationsbevis eller avståndsrekommendationer.

Vaccinationsbeviset ska visa att du har vaccinerats med minst två doser vaccin mot sjukdomen covid-19 minst två veckor före sammankomsten eller tillställningen.

Det betyder att från den 1 december behöver du visa eventuell biljett, vaccinationsbevis samt legitimation när du besöker evenemang med fler än 100 deltagare i publiken för de evenemang som valt vaccinationsbevis som förebyggande restriktion mot Covid-19.

Räkna med extra tid för detta när du planerar ditt besök och kom till oss i god tid. Ha gärna din biljett och ditt vaccinationsbevis redo. Både biljetten och vaccinationsbeviset kan vara utskrivna eller finnas digitalt i din mobiltelefon.

Tänk även på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt.

E-hälsomyndigheten har listat frågor och svar kring vaccinationsbevis, till exempel vad som gäller för dig som har vaccinerat dig utomlands. Deras frågor och svar hittar du på e-hälsamyndighetens hemsida Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)

Observera: I enlighet med regeringens föreskrift kommer endast vaccinationsbevis att godtas, inte testbevis eller liknande.

Om du är fullvaccinerad men ännu inte har ett vaccinationsbevis så finns information om hur du gör på E-hälsomyndighetens webbplats Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)

Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis för att få besöka oss. Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta.

Du som saknar vaccinationsbevis eller specialintyg och är 18 år eller äldre är välkommen att besöka oss efter att restriktionen har hävts.

Vi uppmanar dig som känner sjukdomssymptom att stanna hemma. Kontakta arrangören för frågor om avbokning på grund av sjukdom.