Alex författarlexikon - Botanisera bland författare från hela världen

Söker du efter en speciell författare som du vill veta mer om? Då kan du använda Alex Författarlexikon.

Du vet väl om att du kan använda dig av Alex Alex Författarlexikon är en databas där du kan hitta information om tusentals författare, böcker, genrer och filmatiseringar.
Behöver du hitta en författare från Grönland som var aktiv på 60 talet?Eller vill du ta reda på vilka författare som har vunnit Nobelpriset eller något annat litteraturpris?
Alex presenterar skönlitterära författare från hela världen, allt från klassiker till våra dagars bästsäljare. Alex uppdateras dagligen och innehåller faktakontrollerade och signerade presentationer av 6.000 författare, 117.000 titlar och 72.000 litteratur- hänvisningar varav 53.000 artiklar och recensioner i fulltext.
Alex innehåller dessutom temaartiklar om olika genrer och epoker samt uppgifter om ca 11.000 filmatiseringar och 110 litterära priser.Nu finns även Alex Deckarlexikon
I Alex Deckarlexikon hittar du bland annat presentationer av flera hundra kända och mindre kända deckarfigurer. Förutom litterära figurer och yrken kan man också söka på subgenrer som pusseldeckare, spionromaner, hårdkokta deckare, polisromaner m.m. Naturligtvis kan man som i författarlexikonet också söka efter titlar, referenser och filmatiseringar.
Vem skrev om Sherlock Holmes? Svaret finner du i Alex!Behöver du hitta bilder som du kan använda? Bilderna i Alex som är märkta med ”Forflex” är du fri att använda till t ex skolarbeten, bara du anger var du har hämtat dem. Det är alltid viktigt att ha rättighet till bilder som man använder.
Länkar till Bibliotek Mellansjös katalog finns i Alex när du söker på en författare. Då kan du se vilka böcker som finns i Bibliotek Mellansjö, och även på andra bibliotek, av den författaren.
Alex går att använda på dator, surfplatta eller mobiltelefon.Alex QuizAlex Quiz finns som en utmaning för den som vill testa sina litteraturkunskaper.Du kan använda Alex från alla våra bibliotek i Bibliotek Mellansjö.
Du kan också använda Alex hemifrån - Logga bara in med ditt lånekortsnummer och PIN-kod.www.alex.se