Libby

App: Libby - läs och lyssna på böcker

En e-bok är en bok i digitalt format som går att läsa eller lyssna i en dator, läsplatta, surfplatta eller mobil eller via appen Libby. Den 12 januari byter vi e-boktjänst från Biblio till Libby.

  • Installera och öppna appen Libby. Libby laddar du ner där du hämtar appar.
  • Välj ditt bibliotek - Bibliotek Mellansjö - och logga in med ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.
  • Nu kan du börja låna genom att söka efter en titel eller författare i förstoringsglaset nere till vänster. Nu dyker en sökruta upp högst upp på skärmen. Du kan även avgränsa din sökning med filtren som ligger under sökrutan. Om du exempelvis endast vill söka efter ljudböcker väljer du detta under Format. Ljudböcker har en ikon med öronsnäckor och speltid under omslaget. För att se bibliotekets förslag och kategorier trycker du på husikonen nere till vänster.
  • Du kan låna upp till två e-böcker och två ljudböcker åt gången. För att låna ytterligare böcker behöver du lämna tillbaka något av dina äldre lån. Det gör du genom att trycka på bokikonen nere till höger, och därefter till Hantera Lån bredvid titeln du vill återlämna. Du kan låna totalt åtta e-böcker och åtta ljudböcker per månad.
  • När du läser eller lyssnar på en bok finns det flera alternativ för dig att läsa på ditt sätt uppe till höger. Du kan exempelvis ställa in uppspelningshastighet och insomningstimer.
  • Lånade titlar visas i din Bokhylla och laddas ner till appen automatiskt när du är ansluten till Wi-Fi, så att du kan läsa dem även när du är offline