Installera Aldiko

I äldre versioner av Biblio kunde man inte läsa e-böcker, utan var tvungen att ladda ned ett särskilt läsprogram till mobilen, till exempel Aldiko
Eftersom det är betydligt enklare att ladda ned och använda Biblio rekommenderar vi inte detta program, men beskrivningen finns kvar som referens för de som så önskar

Innan du kan läsa bibliotekets e-böcker i Smartphone eller på surfplatta måste du installera en särskild app för läsning. Vi rekommenderar i första hand appen Biblio, i andra hand appen Bluefire Reader men ibland kan appen Aldiko Book Reader vara bättre om du har en Smartphone eller surfplatta med operativsystemet Android (ej iPhone(iPad). Du måste också skapa ett Adobe-ID (som knyts till Aldiko).

Så installerar du Aldiko:

1. Gå till Google Play.

 

2. Sök efter Aldiko.

 

3. Installera appen Aldiko Book Reader (observera, den finns i både gratis och betalversion).

 

4. Öppna Aldiko. Är det allra första gången du installerar får du en bildgenomgång om vad appen erbjuder. Klicka på Hoppa över (Logga in behövs inte, det är valbart). Annars klickar du på de tre horisontella strecken högst upp till vänster i appen i menyn. Sedan klickar du på Om, längst ner i menyn.

 

5. Klicka på DRM-konton och sedan Lägg till DRM-konto. (Aldiko erbjuder dig att skaffa ett konto hos dem, inte nödvändigt.) Skriv in dina Adobe-IDuppgifter (den e-postadress och det lösenord som du valde när du skapade ditt Adobe-ID).

 

6. Aldiko Book Reader är färdig att använda.

 

7. Du kan nu gå till Bibliotek Mellansjös e-bokssida och börja låna.

Skaffa ett Adobe ID

Google play Aldiko book reader

Biblio - läs e-böcker i mobilen utan Aldiko