Språktåget: Tje-ljudet

Pippi Långstrump - tjolahopp!
Pippi Långstrump - tjolahopp!

 

Kjell och jag går vilse /
Kjell och jag går vilse /

Det är en varm sommardag och Kjell och »jag« har inget att göra, så vi bestämmer oss för att gå vilse. Det är förbjudet att vända till­baka och man får inte ha en aning om var man är. Det är då det kan hända oväntade och roliga saker. Ett äventyr om två småkillar på långpromenad med klurig humor i både text och bild!

 

Farligt, Kjelle! /
Farligt, Kjelle! /

 

Kjelle åker till Indien /
Kjelle åker till Indien /

Den andra bilderboken om hunden Kjelle. Kjelles matte Bettan ska åka på yogakurs i Indien och Kjelle får följa med. Medan Bettan håller på med sitt träffar Kjelle flera hundkompisar att ha kul med. De indiska hundarna är väldigt nyfikna på Kjelles hemland.

 

Kjelle är kattvakt /
Kjelle är kattvakt /

 

Kjelle börjar på hunddagis /
Kjelle börjar på hunddagis /

Lilla hunden Kjelle ska börja på hunddagis. Han vill inte. Han känner sig lite darrig och undrar om han ska få vara med i hundgården och leka. De andra hundarna vill att lilla Kjelle ska hoppa över ett jättehögt hinder. Lilla Kjelle är smart. Han vet hur han ska klara det. Hunddagis och dagis för barn är ganska lika. [Barnbokskatalogen]

 

Kjelle i fjällen /
Kjelle i fjällen /

 

Lyssna, Kjelle! /
Lyssna, Kjelle! /

 

Chinos tjocka kinder /
Chinos tjocka kinder /

Vem har störst och mjukast kinder och springer snabbast i hjulet? Det händer alltid något kul i hamsterburen när Chino är i farten! Det tycker de andra hamstrarna också – oftast i alla fall. Men när Chino stoppar in allas frön i kinderna blir det kanske för mycket av det roliga. Maria Nilsson Thore är tillbaka med ännu en bedårande bilderbok.En varm och rolig bilderbok om omtänksamhet och glädjen i att dela med sig. Chino är populärast i hamsterburen. Med de tjockaste kinderna, de roligaste upptågen och aldrig sinande energi står Chino alltid i centrum. Med sin stora personlighet och energi sprider Chino mycket glädje i hamsterburen. Men det är inte alla påhitt som uppskattas av kompisarna. För den som är en naturlig ledare och klassens clown måste också komma ihåg att tänka på andra. För och hur stora kinder man än har så börjar det skava om man proppar munnen full.

 

Chinos tjocka kinder /
Chinos tjocka kinder /

Chinos tjocka kinder (e-bok + ljud)
Chinos tjocka kinder (e-bok + ljud)

Vem har störst och mjukast kinder och springer snabbast i hjulet? Det händer alltid något kul i hamsterburen när Chino är i farten! Det tycker de andra hamstrarna också – oftast i alla fall. Men när Chino stoppar in allas frön i kinderna blir det kanske för mycket av det roliga. Maria Nilsson Thore är tillbaka med ännu en bedårande bilderbok.En varm och rolig bilderbok om omtänksamhet och glädjen i att dela med sig. Chino är populärast i hamsterburen. Med de tjockaste kinderna, de roligaste upptågen och aldrig sinande energi står Chino alltid i centrum. Med sin stora personlighet och energi sprider Chino mycket glädje i hamsterburen. Men det är inte alla påhitt som uppskattas av kompisarna. För den som är en naturlig ledare och klassens clown måste också komma ihåg att tänka på andra. För och hur stora kinder man än har så börjar det skava om man proppar munnen full. Illustratör: Maria Nilsson Thore