Karstorps fritidsområde

Bad Grillplatser & vindskydd Fiske Lek & uteaktivitet Parker & grönområden

Karstorps fritidsområde är en naturskön plats nära centrum med både motionsspår, fotbollsplaner, grillplatser och en badplats sommartid. På området finns även en discgolfbana och en beachvolleybana.

Motionsspåret

Längd: 2,6 km.
Beskrivning:
Motionsspåret går i ett naturskönt område runt Karstorpsjön. Spåret går i ett lätt böljande landskap med endast en kortare brant backe.
Belysning:
Tänds 06.00, släcks 22.00. (Med reservation för ändringar)

Motionsspåret sköts av Skövde kommun.

Fiske

Inget fiskekort behövs – i Karstorpssjön fiskar du helt kostnadsfritt!

Badplats

Karstorpssjön ligger vid Skaraborgs Sjukhus, (f d KSS) på Volvos fritidsområde och har både bryggor och stränder.
Service: WC, brygga, rastbord och beachvolleyplan. Toalett placeras ut under badsäsong, juni-augusti.

Hitta till Karstorpssjön

Discgolfbana

Discgolfbanan ligger vackert beläget på Volvos fritidsområde intill sjön. Här finns bland annat öppna hål med bred och lång fairway, parkhål och skogshål. Dessutom finns det gratis parkeringsplatser i nära anslutning till banan.

Du hittar mer information på Volvo Discgolfbana - Skövde | UDisc

Fotbollsplaner

På Karstorp fritidsområde finns stora gärsytor med totalt 3 st 9-manna planer. Området ägs av Volvo och disponeras av Skövde kommun för ungdomsträning. Vid träning och match har spelarna även tillgång till omklädningsrum som ligger på området.

Föreningar, företag och privatpersoner kan boka planerna via bokningssytemet Interbook Go. Observera att alla ansökningar i Interbook Go enbart är förfrågningar om inte annat anges. Din bokning gäller först när du har fått en bokningsbekräftelse.

Volleybollplan

Beachvolleybollplanerna ligger i närheten av badplatsen och består av två stycken sandplaner med nät, linjer och poängstolpar.

Här bedriver Skövde Volley sin beachvolleybollsverksamhet för tävlande och icke tävlande spelare. 
Du hittar mer information på föreningens Facebooksida

Allmänheten är varmt välkomna att nyttja planerna och ombeds att lämna planerna i ett gott skick. Skövde volleys medlemmar har förtur att använda planerna, såvida detta kommunicerats/bokats minst två timmar innan via deras Facebook.

Grillplatser

Runt Karstorps fritidsområde finns flera grillplatser och bänkar utplacerade. Om du gör upp eld har du ansvaret att släcka den. Låt elden brinna ut helt och hållet. Släck ordentligt, gärna med vatten och rör om så att glöden slocknar när du har grillat klart. Grillplatsen är ingen plats för sopor. Lägg inget obrännbart skräp i elden, gör dig av med soporna på rätt sätt.