Grillplatser & vindskydd

I Skövde kommun finns flera välbesökta grillplatser. Vid några av dessa finns också vindskydd.

Det kan vara en solig sommarkväll med utsikt över staden, eller en klar och kall höstdag i skogen. Gör en utflykt och njut av en trevlig stund utomhus vid någon av kommunens alla grillplatser eller vindskydd.

Åsbotorpsjön

På Billingens fritidsområde ligger Åsbotorpsjön. Runt sjön finns en handikappvänlig promenadslinga som är cirka 2 km, med fin utsikt över Skövde. Längs vägen runt sjön finns både grillplatser och fina vindskydd utplacerade, samt flera rastbord.
- Hitta till Åsbotorpssjön

Hållsdammen

Runt Hållsdammen finns också ett antal grillplatser och vindskydd utplacerade. Grillplatserna är dessutom försedda med ved under vår, sommar och höst.
- Hitta till Hållsdammen

Aktivitetsplatsen på Billingens fritidsområde

I direkt anslutning till parkeringen på Billingens fritidsområde finns en aktivitetsplats för hela familjen. Bland annat så finns det linbana, klätterborg och en "undvik att nudda marken" bana. På aktivitetsplatsen finns det också möjlighet att grilla. Det finns två stycken grillplatser med vindskydd. Den som vill grilla tar själv med sig grillkol.
- Hitta till Billingens fritidsområde

Ryds grottor

Vid Ryds grottor finns en iordningställd grillplats med parkering, bord och bänkar samt en vacker utsikt över Skövdes vyer. Grillplatsen är försedd med ved och grillgaller.
- Hitta till Ryds grottor

Ymsingsborg

Vid Ymsingsborg finns två olika grillplatser. Vid den gamla grillplatsen finns även vindskydd. Fortsätter man lite längre österut på Billingeleden, kommer man till själva fornborgen och där finns en nygjord grillplats med grillgaller, bord och bänkar samt en vacker utsikt.
- Hitta till Ymsingsborg

 

Att tänka på:

Om du gör upp eld har du ansvaret att släcka den. Låt elden brinna ut helt och hållet. Släck ordentligt, gärna med vatten och rör om så att glöden slocknar när du har grillat klart. Grillplatsen är ingen plats för sopor. Lägg inget obrännbart skräp i elden, gör dig av med soporna på rätt sätt.