Sommar

Urnorna byter skepnad i slutat av maj för att planteras med somriga och färgsprakande sockersöta karamellplanteringar

Sommarfärgkarta

Våra populära blomsterkuber kommer också att pryda staden med samma tema och placeras ut vid Sandtorget och vid Hjovägen.

Sommaren bjuder på en större variation av sockersöta blommor i härliga kombinationer som kommer att förgylla hela staden under sommaren.

Planteringsplan

Folkeurnan

Planteringsplan för urna Folke, placering Sandtorget, Recesentrum och Storgatan.

"Tanken med planteringen i Folkeurnan är att få en mittpunkt som skapar höjd i urnan med hjälp av Buddlejan. Sedan väver den svagt vit/rosa Gauran ihop kompositionen med de två olika petuniorna. Den gröna Indian mint hänger ner över kanten och bryter av mot den silvriga urnan"

FolkeurnanVäxtlista Folke:

Buddleja 'Nanho Purple', Gaura 'Snowbird', Petunia 'Mirage Blue', Petunia 'Blue ´Wein' & Indian mint

 

 

Kungsan

Planteringsplan för urna Kungsan placering Hertig Johans torg.

"Kungsan står i olika formationer på nya Hertig Johans torg. Eukalyptusen ska placeras i mitten och fungera som en höjd, Jätteverbenan och Fjädergräset är vävarväxter runt planteringen. Den stora Bolltagetesen ska sticka upp emellan och ge färg och tydlig form i planteringen.Stjärnögat och petunian skänker sockersöta toner och silvernjurvindan bryter av med sitt mjuka böljande formspråk och bidrar med kontrastverkan mot den rostiga urnan."

KungsanVäxtlista Kungsan:

Eukalyptus, Jätteverbena, Stor bolltagetes 'Vanilla', Petunia 'Blueberry Fros', Stjärnöga ' Enya', Silvernjurvinda, Fjädergräs 'Pony Tails'

 

 

Byarum näver

Planteringsplan för urna Byarum näver placering Hertig Johans gata

"Byarum näver som står på Hertig Johans gata och inne i Helensparken. Planteringen kommer att vara en pigg liten syrlig karamell att titta på. Kontrastrika växtval med den hallonröda Fingerborgsblomman i mitten som är omgiven med den söta Zinnian som går i jordgubbsrött. I ytterkant så finns den ljusblå Femtungan och Salvian som väver ihop planteringen. Som små sura karameller sitter det citronfärgade Margeriter placerad i de fyra hörnen, som sedan avslutas med Indian mint som kommer att hänga över kanten och rinna ner över gatan."

ByarumVäxtlista Byarum näver:

Fingerborgsblomma 'Raspberry', Salvia 'Light Candle', Zinnia 'Zahara Strawberry', Femtunga 'Blue', Indian mint, Marberit 'Lemon Suger'