Bild på Lillegårdens konstgräsplan

Konstgräsplaner

Inom kommunen så finns det tre stycken konstgräsplaner, en uppvärmd på Södermalms IP och två stycken ouppvärmda planer på Lillegården Skövde.

Konstgräsplanen på Södermalms IP byggdes under hösten 2006 och är en fullstor plan som föreningar kan boka även vintertid. 

De två ouppvärmda planerna på Lillegården Skövde färdigställdes under hösten 2015 och har en yta på 16 800 kvadratmeter. Ytan består av två fullstora fotbollsplaner plus att området mellan planerna också består av konstgräs. Ytan möjliggör att en fullstor plan för amerikansk fotboll får plats samt att ytan kan användas vid större arrangemang så som till exempel Skadevi Cup och klassfotbollen. Olika storlekar på planer kan då kritas upp efter föreningarnas önskemål. Insydd i ytan är linjer för två stycken 11-mannaplaner.

Konstgräsytan har ett mycket bra gräs, Saltex Drop 4009 Matrix.  Gräset ska motverka knäskador vilket är oerhört viktigt då ytan främst ska användas för breddfotboll. Ytans granulat är gjort av värmebehandlad kork. Korken drar inte till sig så mycket vatten och dessutom är den miljövänlig.

På grund av att av att konstgräsytan är byggd på ett vattenskyddsområde så är ytan helt tät, vattnet dräneras och samlas upp vid sidan av planen. Det gör att man enkelt kan mäta eventuella gifter i vattnet. Förhoppningen är att det kan bli upp emot 1200 speltimmar per år på konstgräset, vilket är cirka tre gånger så mycket som för en traditionell gräsplan.

 

Hitta till Södermalms IP 


Hitta till Lillegården Skövde