Illustrationsskisser från Billingeprojektet

Skövde kommun har en vision om att utveckla Billingen till att bli ett av södra och västra Sveriges mest besökta besöksmål, såväl sommar som vinter. Nu presenteras nya illustrationsskisser på hur ombyggnationen av området kan komma att se ut.

Klicka här för att läsa mer om Billingeprojektet. Under "Relaterad information" finns bilderna att ladda ner i fullupplöst format. Ange: "Foto: Krook & Tjäder".

Konstsnöspåret på Billingens fritidsområde kommer vara klart säsongen 2018/2019. Spåret kommer att bli 10 kilometer långt och vara 12 meter brett på vissa partier.

Kombispåret på Billingens fritidsområde kommer vara klart säsongen 2018/2019. Spåret kommer att bli 10 kilometer långt och vara 12 meter brett på vissa partier. Spåret kommer att kunna användas för såväl cykling, löpning och andra motionsformer.

Översiktskarta på den nya dragningen för konstsnöspåret/kombispåret.

En bro över Åsbotorpsvägen kommer göra det möjligt för besökarna att ta sig till och från Billingecentret på ett enkelt och säkert sätt.

När besökaren kommer upp på berget möts de av en portalbyggnad med en reception som välkomnar till Billingens fritidsområde. Portalbyggnaden kommer vara pilformad och ligga i nära anslutning till befintlig parkeringen och ska fungera som ett informationscenter för hela området. 

Vy över den tilltänkta bussagatan, parkeringen, dalstationen, gondolliften och Billingebacken.  

Vy över Billingebacken, den pilformade Billingeportalen och Billingecentret.

Vy över konstsnöspåret/kombispåret som går under Åsbotorpsvägen innan besökarna kommer in mot Billingecentret.

En gondollift ta besökarna upp till toppen och det nya Billingecentret som utgör navet för hela området. 

Vy från Billingebackens topp där gondolliften anländer. 

Ritning över korsningen Dalvägen/Ekängsvägen där den tilltänkta bussgatan, parkeringen och gondolliften kommer att byggas.