Frukostmöte för näringslivet

08 nov 2018 07:30 − 09:15

Välkommen till frukostmöte. Den här gången gästas vi av tre intressanta företag som komer att berätta om allt från mekanisk rkrytering, samarbete över Billingen till att det nu blir ännu enklare att resa till Skövde.

Med oss under morgonen kommer vi även att ha UF-elever från Kavelbrogymnasiet på plats.Samverkan mellan skola och Näringsliv har hög prioritering i Skövde. Efter våra tre presentationer kommer hantverksprogrammet frisör, barn och fritidsprogrammet, industriprogrammet samt fordon/transportprogrammet att presentera sina affärsidéer till oss. Syftet är att personer från näringslivet ska kunna ställa frågor om produkten, vad de har för mål, hur de tänker genomföra sina idéer mm. Detta gör att eleverna själva får träna på att motivera, utveckla och tänka till ordentligt innan de kommit så långt att de har sin färdiga produkt på plats. Eleverna ska träna på att sälja in sin affärsidé samt vara lyhörda för tips och frågor som kan leda till att de utvecklar sin produkt till något ännu bättre.  Självklart kommer vi i Skövdes näringsliv hjälpa dem genom att stanna en stund och ställa viktiga frågor samt dela med oss av våra erfarenheter och goda råd.

Dagens föreläsare:

NGRecruitment Revolutionerar rekryteringsmarknaden genom att rekrytera via algoritmer, så kallad mekanisk rekrytering. En säker och icke-diskriminerande metod som är helt och hållet fördomsfri.

Konferens och Event i Skaraborg tillsammans med Krall Event i Skara Kan man vara konkurrenter och samtidigt samarbetspartners? Självklart!

MTR Express Visste ni att tack vare ett avtal med bland annat Försvarsmakten så fick Skövde fler avgångar med MTR Express? Nu utökar de antalet stopp i Skövde ytterligare. Vilken betydelse kan de ha för vår stad?

   
Tid Torsdagen den 8 november, kl. 07.30-09.15
7.30-7.50  Frukost och nätverkande
7.50-8.45  Presentation
8.50-9.15  Kavelbrogymnasiet
Plats Gothia Science Park, Co Working Space, Kaplansgatan 16 B
Anmälan Anmäl dig till info@nlfskovde.se senast den 1 november
Övrigt

Ingen kostnad. Vi bjuder på frukost till dem som anmäler att de önskar få detta.

Arrangeras av Näringslivsforum, Gothia Innovation, Co Working Space och Skövde kommun