Föreningsliv & bidrag

Skövde kommun har ett mycket aktivt föreningsliv.

I kommunen finns drygt 380 föreningar. Idrotten är en stor del av föreningslivet. Utöver idrott finns det bland annat kultur-, bygdegård-, fiskevård-, handikapp-, pensionärs- och politiska föreningar.

Register för föreningar & studieförbund

Skövde kommuns föreningsliv vänder sig till människor i alla åldrar. För att lättare hitta en förening, ett studieförbund eller en särskild verksamhet finns ett föreningsregister som föreningar och studieförbund kan ansluta sig till. Registret baseras på de uppgifter som lämnas till kultur- och fritidsavdelningen.

Det finns möjlighet att länka er förenings hemsida till föreningsregistret. Ta då kontakt med fritidsavdelningen. Länken till registret hittar du här.

Att bilda förening

Funderar ni på att bilda en förening? Vill ni ha tips och exempel på hur man skriver stadgar, väljer styrelse med mera? För att få den perfekta hjälpen och lära er mer om hur ni bildar en förening, läs mer under rubriken Bilda en förening.

Föreningshjälp

För att underlätta och hjälpa våra föreningar så mycket vi kan har vi även samlat länkar som kan vara till stor hjälp i arbetet med att driva en förening.

Skaraborgs Föreningsarkiv kan hjälpa er förening att spara och hålla ordning på era papper och samtidigt se till att föreningens historia bevaras för framtiden.

På webbplatsen Förening.se finns mycket bra information om vad man ska tänka på när man startar en ny förening men fungerar också bra för etablerade föreningar genom att på ett pedagogiskt sätt förklara exempelvis olika begrepp och bidragsuppbyggnad med mera.