Här parkerar du

Letar du information om var du kan parkera i Skövde eller hur du ansöker om parkeringstillstånd? Då har du kommit rätt! Vi går även igenom några av reglerna som gäller när du ska parkera i kommunen. 

Parkeringskartan hjälper dig

Vår parkeringskarta hjälper dig att hitta parkering i Skövde. Den visar hur mycket det kostar att parkera per timme och hur länge du får stå där. Du kan även se var det finns parkeringsplatser för rörelsehindrade, motorcykelparkeringar, inom vilka områden datumparkering gäller samt var kommunens och de privata parkeringshusen ligger. Alla parkeringsautomater är markerade.

Här hittar du Skövdes digitala parkeringskarta

Förutom våra kommunala parkeringar finns det privatägda parkeringar. Här gäller andra taxor än den kommunala. Citys två köpcentrum, Commerce och Vasaporten, har parkeringshus för sammanlagt omkring 1 100 fordon. Vid Resecentrum har Jernhusen ytterligare platser.

Hjälp till genom att lämna bilen hemma

Tillgängligheten är viktig om vår kommun ska kunna fortsätta att utvecklas och växa. Genom att begränsa parkeringstiden och ha en något högre avgift på p-platserna i centrum hoppas vi att fler går, cyklar, samåker eller tar bussen. Då får även du som inte har möjlighet att göra detta plats att parkera. Dessutom mår miljön bättre om fler lämnar bilen hemma!