Bild på barn i en skolmatsal.

Måltider

Vårt mål är att skapa matglädje och servera god och näringsriktig mat.

Att redan från tidig ålder visa vad som är bra mat är viktigt för att långsiktigt bidra till att förbättra folkhälsan. Att skapa matglädje och väcka nyfikenheten på mat bland våra matgäster är ett av våra mål, liksom att maten ska vara god och näringsrik. Genom att ge barnen tillfälle att lära sig att tycka om många olika rätter och ge dem positiva attityder till mat bidrar vi till att grundlägga ett rikt matliv.

Vi satsar på att utveckla salladsbufféerna i våra kök och att laga mat från grunden i alla kök är för oss ett självklart mål.

Tillagning nära matgästen

Måltidsavdelningen har 32 kök i förskolan, 20 i grundskolan och 2 i gymnasiet. Det ingår även 7 äldreomsorgskök i Måltidsavdelningen.

De flesta av våra kök är tillagningskök där all mat lagas på plats såsom frukost, lunch och mellanmål. Några av tillagningsköken lagar dessutom mat som skickas till något eller några av mottagningsköken.

I mottagningsköken görs frukost och mellanmål på plats. Huvudkomponenten till lunchen, till exempel köttfärssåsen, kommer från ett tillagningskök medan mottagningsköken själva kokar potatis, pasta, ris och grönsaker. I mottagningsköket gör man också i ordning salladsbuffén.