Inspirationsfrukost om nytänkande rekrytering för att skapa tillväxt!

21 feb 2019 07:30 − 09:30

Arbetsförmedlingen, Lexicon, Samhall och Försvarsmakten - vad kan de ha gemensamt?

Jo, samtliga står med möjligheten att hjälpa Skövdes företag med kompetensförsörjning och rekrytering och på så sätt bidra med tillväxt till vårt Näringsliv och till vår region.

Kompetensförsörjning är i dag en nationell utmaning för våra företag och det återspeglas även lokalt här i Skövde och Skaraborg. Att få tag i rätt person med rätt kompetens upplevs bli svårare och behovet av nya typer av rekryteringslösningar för att säkra sin tillväxt kommande år blir vanligare. Under vårt frukostmöte den 21 februari får medlemmar i Näringslivsforum möjlighet att lyssna på: 

Rekryteringsutbildning

Arbetsförmedlingen och utbildningsanordnaren Lexicon kommer att berätta om hur de tillsammans hjälper företag med dess kompetensbrist. Företag har utmaningar i att nyrekrytera rätt medarbetare. Samtidigt finns arbetssökande som genom att fortbilda sig blir kvalificerade kandidater för dessa företag. Sedan några år finns möjligheten att skräddarsy vissa utbildningar för att tillgodose företagens behov. Med sig denna morgon har de även framgångssagan Novarto, företaget som med hjälp av rekryteringsutbildning och fördubblade antalet anställda på en dag.

Rätt person på rätt plats

Frukostmötet gästas även av Johan Bryngelsson, distriktschef på Samhall – Sveriges, till antal anställda, största företag. Genom att matcha rätt Person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag, samt erbjuda utbildning till sina anställda utifrån efterfrågan, skapar de varje år nya möjligheter till arbete för tusentals personer samtidigt som mervärdet för kunden är samhällsnyttan och en hängiven personal som ständigt överträffar kundernas förväntningar.

Försvarsmakten - När 10 000 unga vuxna kommer till Skövde

Den nya personalförsörjningen och totalförsvarsplikt för näringslivet, armébrigaden i Skövde och Försvarskonferens Skaraborg.

Det blir ett fullspäckat schema med punkter som både berör och påverkar vårt näringsliv så missa inte detta!

Tid: 21 februari, kl 07.30-09.30
Plats: Co-Working Space, Kaplansgatan 16 B, Skövde
Kostnad: Ingen, vi bjuder på frukost till de som anmäler att de önskar få förtäring.
Frågor: Kontakta info@nlfskovde.se
Anmälan via formuläret på Näringslivsforums webb
Arrangör: Näringslivsforum i Skövde och Skövde kommun