Nu flyttar de första hyresgästerna in i Skövde Science City

Nu är det dags för de första hyresgästerna att flytta in i Skövdes nya stadsdel, Skövde Science City. Det är det kommunala bostadsbolaget Skövdebostäder som är först ut med inflyttning i område Bostället. Vi har träffat Hannes som är en av dem som flyttar in.

Hej Hannes! Hur känns det att vara en av de första som flyttar in i vår nya stadsdel Skövde Science City?
Det känns kul, som en extra bonus att vara bland de första som flyttar in i Skövde Science City.

Varför valde du just Bostället att flytta till?
Här får jag nära till jobbet vilket innebär att jag kan sälja min bil. Dessutom så är det nära till det mesta här och det är ju verkligen en fördel.

Var har du bott tidigare?
I Frostaliden här i Skövde.

Vad har du för förväntningar på området?
Att det ska expandera och bli en stadsdel där man kan få tag på 90% av det man be-höver och vill göra. Till exempel matbutik och kvarterskrog. Det känns också bra att man tänker smarta hållbarhetslösningar för området.

Vad ser du fram emot i och med flytten?
Jag ser fram emot att flytta till en helt ny lägenhet och att tänka ut hur den ska inre-das på ett smart sätt. Det ska bli kul att bo centralt och kunna ta del av allt i Skövde centrum på ett smidigare och mer spontant sätt. Att slippa tänka på när bussen går utan bara kunna gå när man själv vill, det ska också bli skönt.

Lycka till med flytten Hannes och grattis till att du är en av de första som flyttar in i Skövde Science City!

 

Flyttlassen anländer mellan 30 augusti och 1 september till området Bostället, som är placerat vid korsningen Mariesjövägen/Lärkstigen. Det är Skövdebostäder som har inflyttning i den första av två byggnader– ett trevåningshus med tolv lägenheter som är fullt uthyrt. Inflyttning i Boställets andra hus, ett femvåningshus med 59 lägenheter, äger rum 1 december 2023.