Richard Sånnek ny chef för mark- och exploateringsenheten

Sektor samhällsbyggnad har rekryterat en ny chef för mark- och exploateringsenheten eftersom nuvarande chef Mikael Zsiga går vidare till nya utmaningar.

Richard Sånnek kommer närmast från fastighetsbolaget Balder, men har tidigare arbetat för Götenehus samt Lidköpings och Skara kommun.

Rollen som mark- och exploateringschef är en strategiskt viktig roll i en växande ambitiös kommun som Skövde. I arbetet med att realisera kommunens vision så är mark- och exploateringsenheten en viktig enhet i samhällsbyggnadsprocessen.

–Jag är glad att ha landat den här rekryteringen och jag ser fram emot att jobba tillsammans med Richard. Richard har ett brett kontaktnät i Skaraborg och en styrka är att han har jobbat både inom privat och offentlig sektor, säger Martin Hollertz, samhällsbyggnadschef.

Mark- och exploateringsenheten representerar kommunen i markfrågor, bland annat genom att köpa och sälja kommunal mark men också att i projektform vidareutveckla nya markområden för bostads- eller verksamhetsändamål.