Har gymnasieelever möjlighet att få lunch under den period som skolan är stängd och de studerar hemma?

Från och med den 27 april kan alla gymnasieelever som är folkbokförda i Skövde kommun hämta ut en daglig lunchlåda. Elever som är folkbokförda i Skövde kommun och går på Gymnasium Skövde har haft denna möjlighet sedan 20 april men nu utökas den till att gälla fler. 

Vi har förstått att det finns elever som har svårt att få ett lagat mål mat om dagen och därför finns nu denna möjligheten att kunna hämta lunchlådor vid ett antal olika grundskolor/förskolor. 

Hur går det till?

För att kunna hämta ut en lunchlåda behöver eleven fylla i ett webbformulär. Länk till webbformuläret finns även i informationen som gått ut i Vklass eller på skovde.se under fliken "E-tjänster". Eleven legitimerar sig med hjälp av mobilt bank-ID. Den som inte har mobilt bank-ID kan fylla i sina uppgifter manuellt.

Beställning av lunchlådor sker veckovis och beställning måste läggas senast torsdag klockan 12 veckan innan man vill hämta ut maten. Även om eleven bara önskar lunchlåda tre dagar per vecka så ska en veckobeställning göras. Observera att beställningsformuläret är stängt för beställningar mellan torsdagar kl 12.01 och måndagar klockan 8.30. 

Var och när hämtas lunchlådan?

I webbformuläret väljer eleven vilken skola/förskola hen vill hämta lunchlådor ifrån. Tänk på att välja den skola som ligger närmast där eleven bor för att minska smittspridningen.
Utlämning av lunchlådor sker mellan klockan 11.00 och 13.00 på följande skolor/förskolor:

- Helenaskolan

- Billingsdalsskolan

- Tidanskolan

- Värings skola

- Rydskolan

- Timmersdala skola

- Stöpenskolan

- Sventorps skola

- Värsås förskola

- Lerdala skola

Lunchlådan hämtas på lastbryggan till köket på den skola/förskola eleven har valt att hämta ifrån. Eleven får inte gå in i skolan/förskolan. När eleven hämtar ut sin lunchlåda kommer hen att behöva legitimera sig. Maten i lunchlådan är samma mat som erbjuds till skolans/förskolans elever den dagen. Maten kommer att vara varm.

Tänk på!

- Ta med egen påse eller kylväska.

- Ta med legitimation.

- Samordna gärna upphämtningen. För att kunna hämta lunchlådorna behöver du namn och klass på de elever du ska hämta till.

- Viktigt! Den som hämtar lunchlådor måste vara frisk. Vid symtom som feber, hosta och svårigheter att andas eller lättare symtom som halsont, snuva, illamående, huvudvärk och muskel- och ledvärk får man be någon annan hämta maten. 

- Tänk på matsvinnet, beställ bara om du kommer att hämta och äta maten.

Om du blir sen till en lektion på grund av hämtning av mat, kontakta undervisande lärare/mentor för att informera om detta.

Man kan inte hämta lunchlådor för en hel vecka i taget utan maten hämtas ut dagligen när den är tillagad i skolköken.

Varför får bara gymnasieelever folkbokförda i Skövde kommun lunch?

Vi har alla ett stort ansvar för att inte sprida smitta, därför vill vi inte att elever dagligen reser in till Skövde för att hämta mat. Dessutom tillåter oftast inte elevernas scheman tiden det skulle ta att resa till Skövde för att hämta maten. 

Är du inte bosatt i Skövde kommun? Hör av dig till din hemkommun för att få reda på vad som gäller där. 

 

Har du frågor, kontakta Skövde kommuns Kontaktcenter: 0500-49 80 00.

Datum