Kenneth Johansson

Kenneth Johansson blir ny näringslivschef i Skövde kommun

Kenneth arbetar för närvarande som vice president i Science Park Skövde AB och tillträder sin nya tjänst den 1 maj. Han är lokalt förankrad och har en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet.

- Jag är glad över att vi lyckats rekrytera Kenneth, han har en gedigen ledarerfarenhet, ett hjärta för Skövde och erfarenhet från att arbeta i och för det lokala näringslivet. Genom sin bakgrund i Science Park Skövde har han också kontaktytor mot region, kommunalförbund och högskolan redan upparbetade. Jag ser fram emot att välkomna Kenneth till Skövde kommun, säger Ramona Nilsson tillförordnad chef sektor medborgare och samhällsutveckling.

 - Jag ser verkligen fram emot uppdraget och kommer ta mig tid att lyssna in och lära känna medarbetare, kommunledning, verksamhet, näringsliv och aktörer med mål att förvalta det som redan är bra för att sedan föra in nya tankegångar och arbetssätt som bidrar till ökad konkurrenskraft och förbättrat företagsklimat. I mitt yrkesliv har jag jobbat nationellt och internationellt och det som alltid slagit mig i jämförelse med andra orter, är den starka politiska viljan i Skövde och enigheten ihop med ett aktivt näringsliv i världsklass, som fört Skövdes position framåt. Det här gjorde mitt val väldigt enkelt att tacka ja till tjänsten som Näringslivschef i Skövde, säger Kenneth Johansson