En värdefull fritid - ej aktuell

Viljan att utforska och uppleva genomsyrar även fritiden i Skövde. Och du behöver inte ta dig särskilt långt för att kunna njuta av friluftsliv, idrott, kultur, evenemang och matupplevelser.

I Skövde är det löjligt nära till både naturen och stadskärnan. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. I Skövde älskar vi att vara aktiva och upptäcka nya miljöer och intressen. Och möjligheterna är många. I Skövde finns ett rikt och varierat föreningsliv och strax intill stadskärnan finns berget Billingen med en vidsträckt utsikt över Skaraborgs platåbergslandskap.

Billingen, som kallas för Skövdes egen skärgård, är ett unikt friluftsområde för bland annat löpning, cykling och skidåkning. En populär och växande besöksdestination som lockar både skövdebor och aktiva människor från när och fjärran. Berget, föreningarna och stadskärnan i kombination med vår rika kulturbygd, dynamiska jordbrukslandskap och många vackra omgivningar möjliggör en aktiv fritid, kulinariska besöksmål och en härlig livsmiljö som är svårslagen. Så vad väntar du på?

Ready, set, enjoy