Tonårsparlören 2023

Tonårsparlören är en handbok för föräldrar, med fakta och tips om alkohol och annat som många funderar på när deras barn blir tonåringar. Det är inte alltid så lätt att vara tonåring, men det är inte så lätt att vara tonårsförälder eller annan närstående heller. Tonårsparlören lyfter också frågor om sociala medier och andra droger.

Tonårsparlören 2023

Frågorna kan vara många och här nedan följer några som tas upp i Tonårsparlören:

Varför är alkohol farligt för unga? Köpa ut? Säga nej eller okej? Hur mycket ska man oroa sig? Ska man sitta uppe och vänta?  

Du som är målsman till ett barn som fyller 14 år under 2023:

Lagom till Valborg kommer handboken Tonårsparlören ner i brevlådan hos dig som är målsman till ett barn som blir 14 år under 2023. Det innebär att boken dimper ner i nästan 122 000 brevlådor runt om i landet. 

Finns på flera språk och i olika versioner:
Tonårsparlören finns också som webbversion på svenska och engelska samt som ljudbok. Vidare finns även en materialsida för att arbeta med boken, för föräldrar som nyligen kommit till Sverige. 

Här kan du läsa mer om Tonårsparlören: Tonårsparlören – frågor & svar - IQ.se

Vid frågor kontakta kommunens Drogförebyggande samordnare
Jenny Aronsson, 0500 49 80 00

Har du sett någon som säljer alkohol till ungdomar? Ring 114 14 om du vill komma i kontakt med polisen, exempelvis för att lämna tips eller anmäla brott.