Grattis till föreningsledarstipendiet, Roger!

Roger Blom, medlem i Skövde Atlet- och brottarklubb, har utsetts till mottagare av Skövde kommuns Föreningsledarstipendium för året 2023, som ett erkännande för hans betydande bidrag till brottarklubben.

Kultur- och fritidsnämnden har på årets sista sammanträde beslutat att dela ut föreningsledarstipendiet till Roger Blom från Skövde Atlet- och brottarklubb. Motiveringen löd enligt följande:

En engagerad förälder som är på brottarmattan tre kvällar varje vecka. Kör ungdomar till tävlingar ungefär varannan helg, oavsett var i landet det är. Bokar boende, hyr minibuss och handlar mat. Hämtar och kör hem de ungdomar som annars inte kan komma på träning. Ser till att det finns möjlighet att beställa trikåer och brottarskor och att ungdomarna kan få prova träningsoverall med rätt tryck på innan de beställer. Han sitter även med i styrelsen och gjorde ett stort jobb under SM-veckan.

Skövde kommuns föreningsledarstipendium inrättades år 1993 och delas årligen ut till en person eller flera personer som utfört en värdefull gärning inom föreningsverksamheten i Skövde kommun. Det ideella arbetet kan vara som organisationsledare (i styrelse, sektion, valberedning eller liknande) eller aktivitetsledare i verksamheten. Det kan också handla om funktionärsarbete.

Föreningsledarstipendiet delas ut på nationaldagen den 6 juni och består av diplom och en summa på 20 000 kronor.