Vecka 25 & 26: Sommarkurs i cirkus

Har du någonsin funderat på hur det är att ta del av en högskolekurs? Under två veckor kan du som är 16-25år få prova på en del av Högskolan i Skövdes sommarkurs på Kulturlabbet!

I år samverkar Kulturlabbet med HIS, Riksteatern Väst och har möjligjort en sommarkurs, där du som inte går på högskolan kan delta på endel av kursen.

Inriktningen på kursen är konstformen cirkus. På kursen kommer Fauna cirkus som jobbar med akrobatik, musik och fysisk teater att delta. De önskar att undersöka hur spelteknologi kan bli en del av deras show och det kan du hjälpa till med under sommaren.

Kursen ges på magisternivå och på kursen kommer vi utforska mötet mellan spelteknologier, scenkonst och de performativitetsorienterade teaterteorierna. Nyckelord är analytiska och kreativa experiment med cirkus som kontexten.

Ingen förkunskap krävs, men det är bra om du är intresserad av något av följande: 
Teknik, Teater, Cirkus, Musik eller liknande.

Det kommer inte vara någon form av betygsättning för dig som deltar via oss, men de övriga som går kursen via högskolan har det, så tänk på att delta aktivt och lyssna när det krävs.

Många av dagarna består av interaktiva moment såsom samarbetsövningar, workshops, kroppsövningar och några teoretiska moment såsom föreläsningar.

Plats:
Ungdomskulturhuset, Kulturlabbet 
Eric ugglas plats 1

Tid:
Kursen är förlagd på två veckor, v.25 och v.26
Måndag 19/6 - torsdag 22/6 kl. 13.00-17.00
Måndag 26/6 - fredag 30/6 kl. 13.00-17.00

Mat:
Under sommarkursen serveras ingen lunch. Det går dock bra att ta med egen lunch, mikrovågsugn finns på plats.

Kontakt:
Frågor kring innehållet i kursen:
lars.kristensen@his.se
rebecca.rouse@his.se

Övriga frågor:
johan.e.larsson@skovde.se