Våra lokaler

Kulturlabbet ligger i huset Eric Uggla i centrala Skövde och är ett hus fullsmockat av kreativa möjligheter! Huset har en mängd olika typer av rum som en stor scen, fotostudie, musikstudios och spelrum och mycket mer.

Huset består av fyra våningar och när vi öppnar kommer flera av lokalerna i huset vara bokningsbara för kreativt skapande!

Källaren

Pysselrum Paraplyet- Passande för cirka 15 personer. Här kan du skapa kreativt och designa inom olika områden. Se lediga tider och bokade aktiviteter i Paraplyet här:

Entréplan

Stage Uggla- stora scenen Stage Uggla har cirka 100 sittplatser. Ljud och ljus finns på plats samt projektor och stor duk.

Plan 1

Influenserrum Instagram/influenser rum/digital produktion. Bildskärm 42 tum, ansiktsspeglar med ledbelysning, instagram-vänliga färger och ljussättning i rummet. Passande för 4-5 personer.

Poddrum Instagram/influenser rum/digital produktion Bildskärm 42 tum, ansiktsspeglar med ledbelysning, instagram-vänliga färger och ljussättning i rummet. Passande för 2-3 personer.

Lilla Scenen/Cafét - Ambassaden Ett flexibelt rum med en liten hörnscen. (Scenen passande för 2- 3 personer) Sköna fåtöljer på plats, men även möjlighet för annan sittning med stolar och bord. Duk och projektor finns. Även en 88 tums skärm med högtalare och kamera. Kök för att kunna servera egen medhavd fika. Max cirka 50 personer

Pausen mötesrum för till exempel läxhjälp och möten.

Plan 2


Gothia Corner
- En datorsal på 8st datorer med öppen verksamhet 3 kvällar i veckan där du kan göra just det du vill, men också där det finns olika kurser i digitalt skapande, såsom grundkurser i hur man ritar på ritplattor, spelprogramering , 3D grafik m.m .
Under öppen verksamhet kan man komma till huset utan fatt förboka sig, men för din skull är det bäst att höra av sig till Johan så man garanterat har en plats vid en dator. 

Självklart kan unga påverka utbudet av kurser och aktiviteter, så vill du lära dig något inom den digitala världen, prata med Johan.

Elins taverna
- Ett rum inrett för att spela brädspel såsom DND, eller ha en go filmkväll med några kompisar, ca 6 personer.

Erics hörna
-En möteslokal för ca 6 personer, med white board och lättare antecknings material, även möjlighet för att ha digitala möten, med proffsig utrustning.
Dubblas också som en TV-spels lokal, där man kan spela på vårat X-box.
Måste bokas i förväg via Johan

Palatset
- Vår största lokal i huset.
Här finns det möjlighet till lite allt möjligt. Det är en stor balsal med möjlighet för större föreläsningar. Men också en plats där högskolam tillsammans med kulturlabbet driver ett projekt som kallas för Playlab, som är en stor 360 graders skärm, som är en prototyp på ett störreprojekt, som du självklart får prova på och skulle du vilja driva ett projekt/experiment så prata med Johan.
Vi använder även rummet som ett VR rum. 

Bokningar och mer information får du lättast av Johan på mailen( Johan.e.larsson@skovde.se ). Så har du frågor, tveka inte att ta kontakt!

.

Plan 3

Syltan Samlingslokal för musikproduktion med två replokaler och två musikstudios 

Kulissen Filmstudio med greenscreen, ledlampor och dator med redigeringsprogram och möjlighet att låna filmkamera. Passande för 1 till 6 perssoner

Utsikten Flexrum för podd, inspelning, möten och kreativt arbete passande för 3 till 8 personer.