Clariasbiffar med rostad potatis, brynt smör och ärtor 4-6 portioner

Smarriga biffar av den hållbart svenskproducerade fisksorten Clarias. Clarias är en halvfet kotlettfisk, rik på omega 3, med spänstigt och fast kött som för tankarna till både kyckling och fläskfilé. Smaken är ren och elegant.

Biffar

600 g clariasfärs

1 ägg

0,5 dl +0,5 dl ströbröd

2 mjölk

Salt och peppar

 

Rostad potatis

1-1,2 kg potatis

½ dl svensk rapsolja

½ knippe dill

Salt och peppar

 

Brynt smör med ärtor och lök

200 gröna ärtor

1 stor gul lök

100 g brynt smör

Gör så här:

Blanda potatisen med olja, salt och peppar. Rosta potatisen i ugnen cirka 200°C tills de är gyllene. Finhacka dill och blanda i den färdiga potatisen.

Lägg ströbrödet i mjölken och låt svälla. Blanda ingredienserna till biffarna och panera i ströbröd och stek dem. Bryn smöret tillsammans med hackad gul lök tills den blir mjuk.

Serveras rätten med kokta ärtor. Dekorera gärna med färska kryddor eller tunnt skivad rödlök.