Köttbullar med gula ärtor och matvete

Dessa köttbullar är riktigt goda! I detta recept är mängden blandfärs lite mindre än i traditionella recept och har fått lämna plats till svenska gula ärtor och svenskt matvete. En riktig höjdare! 4 portioner.

Dessa köttbullar är väl värda att pröva! I detta recept är mängden blandfärs lite mindre än i traditionella recept och har fått lämna plats till svenska gula ärtor och svenskt matvete. En riktig höjdare!

250 g blandfärs

100 g kokta mixade gula ärtor

100 g kokt mixat matvete

1 gul lök

1 ägg

1msk oxfond

Vitpeppar

Salt

Rapsolja till stekning

 

Blötlägg gula ärtor över natten, skölj och koka mjuka cirka 40 minuter. Mixa gula ärtor, kokt matvete och gul lök.

Blanda ihop alla ingredienser till köttfärsblandningen, rulla till köttbullar och stek i rapsolja. Servera dem med nykokt potatis, brunsås och en god sallad.