Moussaka på svenska

Har man mycket kokt potatis över sedan gårdagens middag kan man ta hand om den och göra denna smakfulla rätt. En populär rätt hos många av våra elever.

Recept för 4 personer

Ingredienser:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 msk vetemjöl
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
Salt
Svartpeppar
8 kokta kalla potatisar
3 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader och skala samt hacka löken.

Bryn löken och köttfärsen, strö över mjölet och rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Koka på svag värme i cirka 10 minuter.

Skala och skiva potatisen. Varva köttfärsröran och potatisen i en ugnssäker form.

Blanda den rivna osten och grädde, häll ostgrädden över köttfärsen och potatisen.

Gratinera i ugn cirka 20 minuter.