Trötbullar/Skinnatröt

Redan de gamla skaraborgarna åt hamburgare eller näst intill. När kôrvaskinnet tog slut (tröt) stekte de pannbiff av det sista av grynkorvsmassan – ”skinnatröt” eller trötbullar. Detta är ett grundrecept på Grynkorv.

Recept för 4 personer

Ingredienser:
0,5 kg  korngryn (blötläggs i 1,5 l vatten)
2 kg fet fläskfärs
1  medelstor gul lök
1 hg salt
1 tsk malen vitpeppar
2 tsk krossad kryddpeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar


Gör så här:
Börja med att placera korngrynen i ett rymligt kärl och häll över hett vatten. Beräkna 1,5 liter vatten till 0,5 kg korngryn. Låt stå över natt för att svälla.

Riv löken. Blanda alla ingredienserna till en slät smet. Späd eventuellt med vatten.

Forma till pannbiffar. Stek och njut tillsammans med nykokt potatis, gräddsås och lingon.