Banoffee-paj

En god paj som uppskattas på Tomtegårdens äldreboende. Pajen har många smaker och texturer som gör den till en perfekt helhet. Sötma från karamelliserad mjölk, mjuk banan, fluffig grädde och alltsammans på en knaprig botten.

Ingredienser 6 bitar

14 digestivekex (ca 2/3 paket)

100 g smör

1 burk (400g) karamelliserad mjölk

3 bananer

3 dl vispgrädde

Kakao att pudra över tårtan

Ev. rostade nötter att strö över

 

Gör så här:

Mixa kexen till smulor

Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut botten på en form med löstagbara kanter med en diameter på 22 cm. Låt botten stå i kylen att stelna ca 20 min.

Bred ut karamelliserad mjölk över hela botten och lägg skivade bananer ovanpå.

Vispa grädden fluffig och bred över kakan.

Toppa eventuellt med hackade nötter och pudra över lite kakao vid servering.