Pavlova

En perfekt dessert att variera efter säsong!

Ingredienser:

4 äggvitor (gärna rumsvarma)

0,5 krm salt

2,5 dl strösocker

1 tsk vitvinsvinäger

0,5 msk majsstärkelse

3 dl vispgrädde

Äppelmos

Färska bär till dekoration

 

Gör så här:

Vispa äggvitorna till ett mjukt skum tillsammans med saltet.

Tillsätt sedan sockret matskedsvis och vispa tills sockret har löst upp sig helt. Tillsätt vinäger och majsstärkelse och vänd försiktigt ner det i marängen med en slickepott.

Spritsa eller lägg upp marängen på ett bakplåtspapper och forma till en tårtbotten, cirka 25 cm i diameter. Ha gärna tjockare kanter runt om.

Grädda i ugn i 130°C i 1 timme och 15 minuter.

Öppna sedan ugnsluckan och låt marängen svalna i ugnen.

Vispa grädden.

Bred ut äppelmoset över marängen och toppa med grädde. Garnera slutligen din pavlova med färska bär.