Ingredienser:
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk torkat pulverkaffe
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg
Glasyr:
150 g mjölkchoklad i bitar
2 msk torkat pulverkaffe
4 msk kakao
1,5 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
Topping:
25 g hackad choklad
Gör så här:
Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på 150°C i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Glasyr:
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen. Klar att servera när glasyren stelnat.