Ingredienser:
5 dl Vatten
12 g Torrjäst
8 dl vetemjöl special
5 dl lantbrödsmjöl
1 msk rapsolja
1 msk sirap
2 krm salt
Gör så här:
Rör ut jästen med kallt vatten i en degbunke låt stå i 5 min.
Tillsätt vetemjöl, lantbrödsmjöl, olja och sirap.
Kör på låg hastighet i degblandare i 20 min. Tillsätt sedan salt och kör 2 min till på medelhög hastighet.
Lägg i smord bunke med lock, förvara i kylen övernatt.
Sätt ugnen på 195 grader kombivärme ( alt släng in en ½ dl vatten ugnen när du sätter in plåten).
Vält upp degen på ett mjölat bakbord, strö mjöl över degen.
Dela upp den i längder med en degskrapa, dela sen i lagom stora frallor och lägg på en plåt (smord eller med bakplåtspapper).
Baka i ca 13 min eller tills dom fått önskad färg.