Kalljästa frukostfrallor (ca 15st)

Ingredienser:
5 dl Vatten
12 g Torrjäst
8 dl vetemjöl special
5 dl lantbrödsmjöl
1 msk rapsolja           
1 msk sirap                             
2 krm salt         

 
Gör så här:
Rör ut jästen med kallt vatten i en degbunke låt stå i 5 min.

Tillsätt vetemjöl, lantbrödsmjöl, olja och sirap.

Kör på låg hastighet i degblandare i 20 min. Tillsätt sedan salt och kör 2 min till på medelhög hastighet.

Lägg i smord bunke med lock, förvara i kylen övernatt.

Sätt ugnen på 195 grader kombivärme ( alt släng in en ½ dl vatten ugnen när du sätter in plåten).

Vält upp degen på ett mjölat bakbord, strö mjöl över degen.

Dela upp den i längder med en degskrapa, dela sen i lagom stora frallor och lägg på en plåt (smord eller med bakplåtspapper).

Baka i ca 13 min eller tills dom fått önskad färg.